Ohranite nežnost in mehkobo ekstra finih Merino volnenih izdelkov s tremi preprostimi nasveti, kako pravilno oprati in sušiti volnene izdelke. 

Merino volna, prestižen material, ki obljublja mehkobo in udobje, zahteva posebno pozornost pri negi, da ohrani svojo prvotno kakovost. Sledite nasvetom, da bodo vaši Merino volneni izdelki ohranili svoj čar še vrsto let.  

PREDNOSTI MERINO VOLNE 

Merino volna za zdravje in dober spanec 

Merino volna je zelo mehka in fina. Zaradi tega naše volnene otroške odejice ne srbijo in so na koži udobne, kar je še posebej pomembno za novorojenčke in dojenčke 

Dokazano je, da volnena posteljnina in spalna oblačila spodbujajo boljši spanec, saj volna dovoljuje koži dihati. Medicinske študije razkrivajo tudi blagodejne učinke superfine Merino volne, zlasti pri osebah, ki trpijo za ekcemi. Ti imajo nefunkcionalno kožo, ki se hitro izsuši, kar lahko privede do razpokane kože, bakterijskih okužb, pordelosti, praskanja in srbenja. Volna lahko pri tem pomaga, saj spodbuja naravno zdravljenje ekcemov, kar zmanjšuje potrebo po tradicionalnih zdravilih. 

Poleg tega pa: 

  • Merino volna je naravno vlakno, ki koži pusti dihati. Volnena vlakna lahko vpijejo velike količine vlage, nato pa jo oddajo nazaj v zrak v procesu izhlapevanja.  
  • V nasprotju s sintetiko lahko Merino volna vpija vlago, kar pomeni manj znoja na telesu. Merino volna celo vpije molekule vonja iz znoja, ki se nato sprostijo šele ob pranju in tako prepreči slabe vonjave.  
  • Merino volnena vlakna so izredno fina, zaradi česar je občutek Merino volne na koži prijeten, udoben in nežen, brez srbečice.  
  • Merino volna je aktivno vlakno, ki reagira na spremembe telesne temperature. Tako vam pomaga ohraniti toploto, ko je vreme hladno, in hladi, ko je vreme vroče. 

NEGA MERINO VOLNE
 

  1. Pogosto pranje ni potrebno

Izdelke iz Merino volne perite le, če so na njih opazni madeži. Če na pleteninah ni očitnih madežev, je dovolj, da jih enostavno prezračite na svežem zraku. To bo ohranilo svežino in mehkobo materiala.
 

  1. Uporabljajte nežna pralna sredstva

Če se izdelek umaže, uporabite majhno količino nežnega pralnega sredstva, ki je posebej namenjeno pranju volne. Nikoli ne uporabljajte mehčalcev, saj lahko ti škodujejo volnenim vlaknom. Pri pranju v pralnem stroju izberite program za občutljivo perilo. Če perete ročno, nežno operite izdelek in se izogibajte močnemu ožemanju, raje jo le položite na brisačo, kjer se počasi posuši. 

  1. Naravno sušenje na zraku

Izdelkov iz Merino volne nikoli ne sušite v sušilnem stroju. Strojno sušenje povzroči krčenje in izgubo mehkobe. Po pranju pletenine nežno razgrnite na ravnem mestu in jih pustite, da se naravno posušijo na svežem zraku. Tako bodo ohranile svojo prvotno obliko in teksturo. 

Jakopina Studio priporoča 

Odeje iz Merino volne lahko uporabljamo vsak dan skozi celo leto. Da bodo vaše odeje ostale nežne, mehke in čudovite kot so bile prvi dan, priporočamo, da jih vsak dan nežno stresite. S tem boste odstranili vlago, omogočili svežino in ohranili mehkobo materiala. 

V Jakopini vsi izdelki, preden pridejo k vam, doživijo prav posebno nego. Vse izdelke z veliko pozornosti operemo z nežnimi pralnimi sredstvi, preden jih odpošljemo na vaš naslov, zato se lahko prepustite nežnosti takoj, ko odprete paketek in uživate v razvajanju.  

 

Tukaj si lahko ogledate vse naše izdelke iz ekstra fine Merino volne.