REBRASTA KAPA ODRASLI

42.00

Pletena kapa iz 100 % ekstra fine Merino volne je izjemno mehka in ne pika. Za popolno stilsko usklajenost imamo na voljo tudi otroški model kape.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaki: ,

Pletena kapica je izdelana iz 100 % ekstra fine Merino volne s cable knit vzorcem. Merino volna na otip ne pika, je mehka ter izjemno dobro regulira toploto. Najboljše pa je, da je hipoalergena, primerna za osebe z občutljivo kožo ter že oprana z nežnimi, naravnimi sredstvi.

100% Merino

Že oprano

Trajnostno

Hipoalergeno

Slovensko

Primerno za osebe z občutljivo kožo

Pletenine iz Merino volne so primerne tudi za osebe z občutljivo kožo ter težavami z dermatitisom, saj se zaradi izjemno tankih vlaken v stiku s kožo upognejo ter posledično ne pikajo in ne dražijo. Raziskava, objavljena v reviji Dermatitis dokazuje, da so osebe, ki so nosile oblačila iz Merino volne, poročale izboljšanju kakovosti življenja v primerjavi z osebami, ki so nosila oblačila iz drugih tkanin.

Odlična toplotna regulacija

Volna Merino ovac je izredno kodrava, njena vlakna pa dolga. Odlično absorbira in odvaja vlago saj zmore zadržati tudi do 30% lastne teže. Zaradi teh lastnosti nudi odlično toplotno izolacijo, zaradi česar je še posebej priporočljiva za dojenčke, ki sami ne zmorejo uravnavati toplote. Pletenine so zato primerne tako za prehodna jesenska in pomladna obdobja, pa tudi za hladne zime in toplejše poletne večere.

Pranje (skoraj) ni potrebno

Dobro odvajanje vlage in lanolin, naravno olje, ki ga proizvajajo ovce, da zavarujejo svoj kožuh pred ekstremnimi vremenskimi pogoji, poskrbita, da ni pogojev za razvoj bakterij z neprijetnim vonjem. Zaradi tega pogosto pranje ni potrebno. Svetujemo, da odejo raje obesite zunaj na svežem zraku, da se dobro prezrači.

Preden naši izdelki zapustijo pletilnico v Dvorjah na Gorenjskem, so skrbno oprani z naravnimi in blagimi čistilnimi sredstvi. Zaradi tega so pripravljeni na takojšnjo uporabo, ob prvem domačem pranju pa ne bodo spremenili oblike.

Pri pletenju uporabljamo izključno Merino volno, ki izvira iz obratov, ki spoštujejo načelo Moulesing free. Vzreditelji se zavežejo, da pri vzreji ovac ne bodo uporabljali neetičnih praks.

Merino volna je trajnostna in 100% obnovljiva.

  • Ovce vsako leto proizvedejo novo runo, zaradi česar je volna popolnoma obnovljiv material.
  • Volneno vlakno se naravno popolnoma razgradi in sprosti dragocena hranila nazaj v zemljo.

Vsa naročila odpremimo najkasneje v 7 delovnih dneh. V kolikor se ti z naročilom mudi, nam piši na info@jakopina.si in bomo uredili hitrejšo dostavo. Za naročila višja od 49,99€ je dostava brezplačna, za vsa ostala naročila cena poštnine na naslov v Sloveniji znaša 4,50€. Za cene poštnin v tujini klikni TUKAJ.  

Zaradi naravnih lastnosti Merino volne pogosto pranje ni potrebno. Svetujemo, da odejo raje prezračite. V kolikor pa jo želite oprati, sledite spodnjim priporočilom. Svetujemo uporabo nežnih naravnih pralnih sredstev pri predpisani temperaturi z nizkim ciklom vrtljajev. Sušenje izključno na zraku brez uporabe sušilnega stroja.

  • ROČNO PRANJE: volneni izdelek se ne bo skrčil pri ročnem pranju le v primeru, da perete z mlačno vodo (30˚C), z dobrim pralnim sredstvom za volno, brez namakanja. Pozor, izdelka ne ožemajte z zvijanjem, pustite, da se posuši na ravni površini.
  • STROJNO PRANJE: če imate primeren pralni stroj, lahko volnen izdelek operete v stroju s programom za volno (30˚C) in nizkim ciklom vrtljajev.

 

Če niste prepričani v zgoraj navedena navodila za ročno in strojno pranje Merino odeje, vsekakor priporočamo, da čiščenje raje prepustite strokovnjakom v čistilnicah. Pranje v pralnem stroju je izključno na lastno odgovornost, saj ne moremo jamčiti za posamezne nastavitve programov.

**Zaradi uporabe naravnih materialov lahko pride do manjših barvnih odstopanj pri končnem izdelku, najbolj je to opazno pri temnih odtenkih.**

Barva

, , , ,

Mnenja

Trenutno še ni ocen.

Pokaži menja samo v Slovenščina (0)

Be the first to review “REBRASTA KAPA ODRASLI”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja