(1 mnenje stranke)

MERINO PURE LOVE ODEJA

225.00

Družinska Merino volnena odeja s srci izraža Pure love – mehkoba in velikost idealni za stiskanje. Minimalističen slog, ki se odlično poda v vsak dom.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaki: ,

Odeja iz 100 % ekstra fine Merino volne, z minimalističnim vzorcem pletenja, te nežno ovije in ogreje hladne večere. Ekstra fina Merino volna na otip ne pika, je mehka in izjemno dobro regulira toploto ter je primerna za vse, ki imajo težave s kožo in alergijami. Preden jo odpošljemo, jo operemo z blagimi naravnimi sredstvi, zato je pripravljena za takojšnje razvajanje.

100% Merino

Že oprano

Trajnostno

Hipoalergeno

Slovensko

Primerno za osebe z občutljivo kožo 

Pletenine iz Merino volne so primerne tudi za osebe z občutljivo kožo ter težavami z dermatitisom, saj se zaradi izjemno tankih vlaken v stiku s kožo upognejo ter posledično ne pikajo in ne dražijo. Raziskava, objavljena v reviji Dermatitis dokazuje, da so osebe, ki so nosile oblačila iz Merino volne, poročale izboljšanju kakovosti življenja v primerjavi z osebami, ki so nosila oblačila iz drugih tkanin.  

Odlična toplotna regulacija 

Volna Merino ovac je izredno kodrava, njena vlakna pa dolga. Odlično absorbira in odvaja vlago saj zmore zadržati tudi do 30% lastne teže. Zaradi teh lastnosti nudi odlično toplotno izolacijo, zaradi česar je še posebej priporočljiva za dojenčke, ki sami ne zmorejo uravnavati toplote. Pletenine so zato primerne tako za prehodna jesenska in pomladna obdobja, pa tudi za hladne zime in toplejše poletne večere. 

Pranje (skoraj) ni potrebno 

Dobro odvajanje vlage in lanolin, naravno olje, ki ga proizvajajo ovce, da zavarujejo svoj kožuh pred ekstremnimi vremenskimi pogoji, poskrbita, da ni pogojev za razvoj bakterij z neprijetnim vonjem. Zaradi tega pogosto pranje ni potrebno. Svetujemo, da odejo raje obesite zunaj na svežem zraku, da se dobro prezrači. 

 • Preden naši izdelki zapustijo pletilnico v Dvorjah na Gorenjskem, so skrbno oprani z naravnimi in blagimi čistilnimi sredstvi. Zaradi tega so pripravljeni na takojšnjo uporabo, ob prvem domačem pranju pa ne bodo spremenili oblike.  

Pri pletenju uporabljamo izključno Merino volno, ki izvira iz obratov, ki spoštujejo načelo Moulesing free. Vzreditelji se zavežejo, da pri vzreji drobnice ne bodo uporabljali neetičnih praks. 

 • Merino volna je trajnostna in 100% obnovljiva. 
  • Ovce vsako leto proizvedejo novo runo, zaradi česar je volna popolnoma obnovljiv material. 
  • Volneno vlakno se naravno popolnoma razgradi in sprosti dragocena hranila nazaj v zemljo. 

Odeja meri 200 cm v dolžino in 130 cm v širino in je na voljo v štirih različnih barvah:

 • krem
 • svetlo sivi
 • peščeni
 • kamel

Vsa naročila odpremimo najkasneje v 7 delovnih dneh. V kolikor se ti z naročilom mudi, nam piši na info@jakopina.si in bomo uredili hitrejšo dostavo. Za naročila višja od 49,99€ je dostava brezplačna, za vsa ostala naročila cena poštnine na naslov v Sloveniji znaša 4,50€. Za cene poštnin v tujini klikni TUKAJ.  

Zaradi naravnih lastnosti Merino volne pogosto pranje ni potrebno. Svetujemo, da odejo raje prezračite. V kolikor pa jo želite oprati, sledite spodnjim priporočilom. Svetujemo uporabo nežnih naravnih pralnih sredstev pri predpisani temperaturi z nizkim ciklom vrtljajev. Sušenje izključno na zraku brez uporabe sušilnega stroja. 

 • ROČNO PRANJE: volneni izdelek se ne bo skrčil pri ročnem pranju le v primeru, da perete z mlačno vodo (30˚C), z dobrim pralnim sredstvom za volno, brez namakanja. Pozor, izdelka ne ožemajte z zvijanjem, pustite, da se posuši na ravni površini. 
 • STROJNO PRANJE: če imate primeren pralni stroj, lahko volnen izdelek operete v stroju s programom za volno (30˚C) in nizkim ciklom vrtljajev. 

 

Če niste prepričani v zgoraj navedena navodila za ročno in strojno pranje Merino odeje, vsekakor priporočamo, da čiščenje raje prepustite strokovnjakom v čistilnicah. Pranje v pralnem stroju je izključno na lastno odgovornost, saj ne moremo jamčiti za posamezne nastavitve programov. 

**Zaradi uporabe naravnih materialov lahko pride do manjših barvnih odstopanj pri končnem izdelku, najbolj je to opazno pri temnih odtenkih.**

Velikost

Barva

, , , ,

1 mnenje za MERINO PURE LOVE ODEJA

 1. Slovenščina

  Sandra

  Vrhunsko! Po naključju je nadomeščala kovter in … Kovter ne bo več v funkciji 🙂

Pokaži menja samo v Slovenščina (1)

Oddaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja